top of page
Chakra Fotos top

Chakra balancering
 

Justeringer af de 7 Chakra

En mental oplevelse, der for dig til at glemme hverdagens stress og mentale udfordringer, men samtidigt giver dig energi.

 

Du kan bruge behandlingen som afslapning og wellness, men har du dybere mentale udfordringer, kan den være et godt udgangspunkt på vejen mod løsning.

 

Vi har alle 114 chakraer hvor af de 7 største er hovedchakra,

samt en række underchakra, der er mentalt til at vi fungerer fysisk og psykisk. 

 

Ubalance i dine 7 Chakra kan give dig et mentalt indblik i baggrunden for dine fysiske og psykiske udfordringer og dermed fortælle dig, hvor du eventuelt har mest brug for at arbejde med dig selv.

 

Forestil dig Æbletræ er ude af system, og balancering er en fintuning af dit Æbletræ. 

Som en bølge af mental energi arbejder vi med frekvensen, og jeg indstiller manuelt dine chakra, så de står helt skarpt uden støj - og så du har nemmere ved at være den bedste udgave af dig selv, og mentalt klar til livets udfordringer

 

En Chakra balancering med krystaller og aromaterapi, tager som udgangspunkt behandling 1,5 time. Det foregår liggende påklædt på briks og indeholder, udover selve chakra balanceringen, healing på hoved og fødder.

 

Pris 1299,-

Behandlingen kan købes som gavekort. 

Hvad er de 7 chakraer, og hvordan kan du fjerne blokeringen af dem?

 

Hvis du nogensinde har taget en yoga- eller meditationstime, haft en energihealingssession som reiki eller bare set onlinevideoer om disse emner, har du uden tvivl hørt om chakraer og den rolle, de spiller i strømmen af energi i din krop. Du har måske også lært, at det er vigtigt at holde dine chakraer åbne eller frigjorte.

 

Men hvad er chakraer helt præcist, og hvordan påvirker de dit fysiske og følelsesmæssige velbefindende? I denne artikel vil Mental Energi se nærmere på dine hovedchakraer. Vi vil også hjælpe med at forklare, hvilken indvirkning disse energicentre kan have på dit sind og krop og ånd samt hvordan du holder dem "åbne" for at fremme fysisk, mentalt og følelsesmæssigt velvære.

Hvad er chakraer?

 

På sanskrit betyder ordet "chakra" "skive" eller "hjul" og refererer til energicentrene i din krop. Disse hjul eller skiver af roterende energi svarer hver til bestemte nervebundter og større organer.

For at fungere bedst muligt, skal dine chakraer forblive åbne eller afbalancerede. Hvis de bliver blokeret, kan du opleve fysiske eller følelsesmæssige symptomer relateret til et bestemt chakra.

 

Der er syv hovedchakraer, der løber langs din rygsøjle. De starter ved roden eller bunden af din rygsøjle og strækker sig til kronen på dit hoved. Du har mindst 114 forskellige chakraer i kroppen.

De oftest omtalte chakraer er de syv vigtigste, som vi vil udforske mere detaljeret nedenfor.

Hvad er de 7 hovedchakraer?

 

Chakrasystemet refererer til de energicentre, vi har i vores kroppe. Der er syv store chakraer, hver på et bestemt sted langs din rygsøjle. Lad os se nærmere på hver enkelt.

Chakra fotos all colors 7 chakras

krone chakra

Det tredie øje

Hals Chakra

Hjerte Chakra

Solarplexus chakra

Hara Chakra

Rod Chakra

Chakra mand rød

Rod Chakra

Rod chakraet, eller Muladhara, er placeret i bunden af din rygsøjle. Det giver dig en base eller et fundament for livet, og det hjælper dig med at føle dig jordet og i stand til at modstå udfordringer. Dit rodchakra er ansvarlig for din følelse af sikkerhed og stabilitet.

Chakra fotos orange

Hara Chakra

 

Det sakrale chakra, eller Svadhistana, er placeret lige under din navle. Dette chakra er ansvarlig for din seksuelle og kreative energi. Det er også forbundet med, hvordan du forholder dig til dine følelser såvel som andres følelser.

Chakra fotos gul

Solar Plexus Chakra

 

Solar plexus chakra, eller Manipura, er placeret i dit maveområde. Det er ansvarligt for selvtillid og selvværd, samt hjælper dig med at føle kontrol over dit liv.

Chakra foto grøn

Hjerte Chakra

 

Hjertechakraet, eller Anahata, er placeret nær dit hjerte, i midten af dit bryst. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at hjertechakraet handler om vores evne til at elske og vise medfølelse.

Chakra foto blå

Hals Chakra

 

Halschakraet, eller Vishuddha, er placeret i din hals. Dette chakra har at gøre med vores evne til at kommunikere verbalt.

Chakra foto 3 øje

Tredje øje Chakra

 

Det tredje øje chakra, eller Ajna, er placeret mellem dine øjne. Du kan takke dette chakra for et stærkt instinkt. Det er fordi det tredje øje er ansvarlig for intuitionen. Det er også forbundet med fantasi.

Chakra foto lilla

Krone Chakra

 

Kronchakraet, eller Sahasrara, er placeret i toppen af dit hoved. Din Sahasrara repræsenterer din spirituelle forbindelse til dig selv, andre og universet. Det spiller også en rolle i dit livs formål.

Hvad betyder det, hvis et chakra er blokeret? overbelastet eller ubalanceret?

 

Jeg foretrækker at tænke på chakraer som er ude af balance, sådan her…

 

"Der kan være en udtømning af energiflow eller for meget energisk aktivitet i et chakra - hver vil manifestere sig i forskellige resultater. Når et chakra er lavt i energi, vil du have svært ved at udtrykke de særlige kvaliteter, der er forbundet med det chakra.

 

Når et chakra er overaktivt, er egenskaberne en dominerende kraft i personens liv. Dette kan have både fysiske og følelsesmæssige effekter.

 

For eksempel handler det første chakra om sikkerhed, overlevelse og grundlaget for vores liv. Hvis det er underaktivt, kan det vise sig som depression og usikkerhed. Hvis der er for meget energi, kan det vise sig som frygtløshed uden forholdsregler eller hamstring, fordi du har brug for mere for at føle dig sikker.

Kan et blokeret chakra påvirke dit helbred?

 

Generelt kan placeringen af ​​chakraet, der er ude af balance, påvirke de dele af din krop, der er tæt på det chakra, dette inkluderer dine organer, knogler, led og væv i nærheden af ​​dette område. Psykologisk, kan ubalancer i chakraerne forårsage en følelsesmæssig ubalance.

 

Dette kan føre til øget vrede, tristhed, frygt eller ubeslutsomhed.

Det er vigtigt at være opmærksom på både de psykologiske og fysiologiske fornemmelser, fordi de kan informere hinanden og afdække årsagen til oplevelsen. 

 

At opleve for meget stress - fysisk eller mentalt - kan få et eller flere chakraer til at være ude af balance. Personlige vaner så som dårlig fysisk tilpasning eller kropsholdning, at spise usund mad eller selvdestruktiv adfærd kan forårsage, at et chakra bliver ubalanceret herudover kan den, langvarig ubalance føre til fysisk sygdom og mentale sundhedsmæssige udfordringer som depression eller angst.

Hvordan kan du fjerne blokeringen af et chakra?

Det eren god måde at fremme balancen i et chakra at skabe justering i din fysiske krop gennem.

Mental Energi

Yoga stillinger

Åndedrætsøvelser for at fremme strømmen af energi

Meditation for at skabe klarhed i sindet

Hvert chakra har yogastillinger, der kan hjælpe med at finjustere dets energi.
Her er nogle stillinger, der kan hjælpe med at fjerne blokeringen af hvert af dine syv chakraer.

Rod Chakra

Rodchakraet er basischakraet og afspejler dit fundament. 

Ifølge eksperterne er Tree Pose eller enhver balancerende positur, 

som Mountain eller Warrior, fantastisk til at etablere,

 et stærkere forhold til din krops fundament.

 

Hara Chakra

Det sakrale chakra er forbundet med vores reproduktive område og er ansvarlig for vores kreativitet og sanselighed. Eksperterne siger stillinger, der styrker din bækkenbund, hvor det sakrale chakra befinder sig, såsom Bridge Pose eller dybe hofteåbnere som Pigeon Pose eller Lizard Pose, er gode til at styrke dit sakralchakra.

Solar Plexus Chakra

Solar plexus chakraet handler om din indre ild og ligger omkring din kerne. Det er derfor, eksperterne siger, at kernestyrkende positurer, såsom båd eller trekant, er gode til at styrke dine mavemuskler og skabe mere balance i dette chakra.

Hjerte Chakra

Dit hjertechakra er ifølge eksperterne integrationspunktet mellem de lavere chakraer og de højere chakraer. "Det afspejler vores evne til at åbne os op for dybere forbindelser med andre. For at fjerne blokeringen af ​​dette chakra anbefaler Eksperterne hjerteåbnere, såsom Camel Pose eller Wheel. Eksperterne anbefaler også Cow Face Pose og Humble Warrior, som hjælper med at åbne dit bryst, skuldre og arme, så du mere fuldt ud kan omfavne andre.

Hals Chakra

Halschakraet er dit kommunikationscenter. Ifølge eksperterne er plov og fisk gode stillinger til at åbne dit halschakra. Begge hjælper med at åbne bag- og forsiden af ​​din nakke, hvor halschakraet ligger.

Tredje øje Chakra

Det tredje øje chakra styrer din evne til at invitere en ny virkelighed ind i dit liv ved at drømme om forskellige muligheder. Eksperterne anbefaler stillinger, der involverer at få din overkrop tæt forbundet med din underkrop. Ifølge eksperterne er positurer som Forward Fold eller Folded Eagle gode til det tredje øje. I disse stillinger etablerer vores højere selv, repræsenteret af vores overkroppe, en forbindelse med vores mere rodfæstede dele af vores kroppe, vores ben, så vi kan manifestere en drøm i en fysisk virkelighed.

Krone Chakra

Kronchakraet styrer din forbindelse til dit højere selv. Derfor anbefaler eksperterne den her stilling, der kommer efter alle yogastillinger: Savasana eller Corpse Pose. Denne stilling, siger eksperterne, hjælper med at styrke dit kronchakra ved at forbinde dig med dit evige selv - din sjæl - og minde dig om, hvor du kom fra, og hvor du vil hen.

7 chakraer 7 fordele

 

Chakra balancering er en fremragende måde at balancere dine chakraer og finde balance i din krop og dit sind. Forbedret generel sundhed og velvære. Større og hurtigere evne til at helbrede dine mentale, fysiske, spirituelle og følelsesmæssige problemer. Øget åbenhed, hukommelse, koncentration og bevidsthed. Positivt syn i form af forståelse, opfattelse af adfærd og tankeproces.

Øget kreativitet og bedre opfindsomhed på grund af bedre opfattelse. Følelse af selvværd, selvværd og selvtillid. Forbedret og dybere søvn, bedre kontrol over dine følelser og forbedret tålmodighed. Fra ovenstående fordele er det klart, at klare og sundt fungerende chakraer helt sikkert driver dig ind i det liv, du fortjener at leve.

Chakras historie?

 

Chakraer er først for nylig blevet mere velkendte, med væksten i popularitet af yoga og New Age filosofier generelt. De er et komplekst og gammelt energisystem, der opstod i Indien. De blev første gang nævnt i Vedaerne, gamle hellige tekster om åndelig viden, der stammer fra 1500 til 1000 f.Kr. Der er meget, man kan studere om dem.

 

Så hvad skal du vide om chakraerne? Nedenfor er dit lynkursus.

Chakra (cakra på sanskrit) betyder "hjul" og henviser til energipunkter i din krop. De menes at være roterende skiver af energi, der bør forblive "åbne" og justeret, da de svarer til bundter af nerver, større organer og områder af vores energiske krop, der påvirker vores følelsesmæssige og fysiske velvære.

 

Nogle siger, at der er 114 forskellige chakraer, men der er syv hovedchakraer, der løber langs din rygsøjle. Det er de chakraer, som de fleste af os henviser til, når vi taler om dem. Hvert af disse syv hovedchakraer har et tilsvarende nummer, navn, farve, specifikt område af rygsøjlen fra korsbenet til kronen på hovedet og sundhedsfokus. 7 Kropschakraer

 

 

7 chakraer er de 7 energihjul i vores krop. Blokeret energi i ethvert af de 7 chakraer kan føre til sygdom. Det er derfor, det er vigtigt at forstå, hvad ethvert chakra repræsenterer, og hvordan man kan holde energien flydende frit?

bottom of page