top of page
  • Mental-Energi.DK

Mental-Energi anbefaler Atom Vaner

Opdateret: 14. sep. 2023


Atom Vaner
Atom Vaner


Introduktion

Vaner er en stærk kraft. De påvirker ikke kun vores dagligdag, men kan også være afgørende for, hvad vi spiser, hvor ofte vi dyrker motion, og endda hvilket politisk parti vi støtter Vaner er resultatet af handlinger, der gentages over tid - og det er derfor, det er så svært at ændre dem. Men ved at forstå, hvordan vaner dannes, kan du foretage små ændringer, der med tiden fører til store resultater. I denne artikel vil jeg diskutere, hvordan vaner fungerer, og jeg vil gennemgå nogle videnskabeligt underbyggede tricks til lettere at skabe gode vaner og ændre dårlige vaner til gode vaner.Målet er kun at forbedre sig med 1 % om dagen

Målet er at forbedre sig med kun 1 % om dagen. Det lyder måske ikke af meget, men det løber hurtigt op. Det er bedre at foretage små ændringer end store. Du vil ikke føle dig overvældet, og du vil hurtigere kunne nå dine mål. Det kan du gøre ved at sætte dig mål og bruge apps til at hjælpe dig med dem. Hvis du sætter et mål, så skriv de trin ned, der er nødvendige for at nå det mål, og sæt dem ind i en app på din telefon, så du ikke glemmer dem eller bliver distraheret af andre ting i livet! Sammenlign ikke dig selv med andre mennesker, der klarer sig bedre end dig. Arbejd bare hårdt på at forbedre dig selv hver eneste dag! Du kan gøre det ved at ændre dine omgivelser, så det bliver lettere for dig at overholde din plan (f.eks. ved at flytte rundt på møblerne, så der ikke er nogen distraktioner). Sørg for, at der ikke er nogen fristelser i nærheden, når du forsøger at lade være med at spise junkfood eller se tv i stedet for at træne :-)Vid, at det tager tid og tålmodighed at udvikle vaner

Det første skridt i retning af at opbygge gode vaner er at vide, at det tager tid og tålmodighed at udvikle vaner. Hjernen kender ikke forskellen mellem vaner og normale handlinger, hvilket betyder, at du ikke kan forvente at ændre en dårlig vane fra den ene dag til den anden. Du skal være konsekvent og holde dig til din nye rutine i mindst 30 dage, før du kan forvente nogen væsentlig ændring. Du kan bryde dårlige vaner ved at fokusere på positiv forstærkning af god adfærd (f.eks. "Jeg er stolt af mig selv, fordi jeg har trænet hver dag i denne uge") i stedet for at straffe negativ adfærd (f.eks. "Jeg vil spise sundere").Hvad er vaner?

Du har sikkert allerede en vane. Hvis du børster dine tænder hver morgen, er det en vane. Du behøver ikke at tænke over det; det sker automatisk - du gør det bare, fordi det er noget, du har lært at gøre. Vaner er også indlært adfærd, så hvis du aldrig har børstet tænder før, og du nu gør det hver morgen, kan det også tælle som en ny vane!

Vaner er det, der holder os i gang i løbet af dagen: Det er de ting, vi gør uden at tænke, fordi de efterhånden er indgroet i vores adfærdsmønstre. Og selv om der ikke er noget galt med at have gode vaner (og endnu bedre, hvis det er sunde vaner), kan der også være negative vaner - vaner, som vi skal nedbryde og erstatte med bedre vaner i stedet.Vær tålmodig med din vanedannelsesproces

Vær tålmodig med din vanedannende proces. Det vil tage noget tid, før du udvikler nye vaner. Vær blid mod dig selv, og vær klar over, at du vil begå fejl, men det er helt i orden. Selv om det at forsøge at forbedre 1 % ad gangen kan virke som små fremskridt på overfladen, så løber det hele op med tiden!Hvordan man lettere skaber gode vaner

Fokuser på dine vaner. Hvis du ønsker at skabe en ny vane, er det vigtigt at fokusere på, hvad den vane er, snarere end hvordan og hvornår du gør det. For eksempel: "Jeg vil spise flere grøntsager hver dag." Opdel vanen i mindre trin og lav en plan for, hvordan du skal gøre dem. Når du har besluttet, hvilke vaner du vil skabe, skal du bryde dem ned i mindre handlinger, der er nemmere og mere overskuelige. F.eks: "Jeg vil spise en portion grøntsager til frokost hver dag". Lav også en plan for, hvornår og hvor disse handlinger skal finde sted, så det bliver nemmere for dig selv at gøre dem!


Sådan ændrer du dårlige vaner

Den bedste måde at ændre en dårlig vane på er at erstatte den med en anden. Du kan ikke bare holde op med at bide negle, for så vender du tilbage til det sted, hvor du startede. Du har brug for noget andet at gøre med dine hænder i stedet.

Du skal også være opmærksom på de udløsende faktorer, der sætter dine dårlige vaner i gang - de situationer eller følelser, der sætter dem i gang - og så vidt muligt aktivt undgå disse udløsende faktorer!Vaner kan brydes.

Du kan ændre dine vaner. Det er ikke let, og det kræver tid og kræfter. Men du kan gøre det! Du er ikke alene i denne kamp - alle vaner har et begyndelsespunkt, selv om det for nogle vaner (som rygning) er svært at huske begyndelsen, fordi det er så længe siden, de startede.

Mennesker er vanedyr: Vi har en tendens til at stole på gamle mønstre uden at overveje andre muligheder eller tage os tid til at vurdere deres nytteværdi i vores liv. Vaners styrke kommer af deres evne til at holde os i gang uden større overvejelser eller anstrengelser; dette kan dog også føre os ind på veje, der ikke er gavnlige eller sunde for os i det lange løb.


Jeg håber, at dette indlæg har hjulpet dig med at forstå vaner og hvordan man skaber dem. Det er ikke let, men hvis du holder dig til det, vil du se resultater!


Jeg håber, at du kunne lide min anmeldelse, og at du har lyst til at gå videre på opdagelse i alle de andre ting, som jeg anmelder. Du vil opdage, at der er mange andre ting, der kan anmeldes, så gå ikke glip af disse anmeldelser også! Vi håber, at du nød denne anmeldelse og tak for at du læste med!


Varmeste hilsner

Lenore lavendel Holm44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page