top of page
  • Mental-Energi.DK

Livet går ikke altid som planlagt

Opdateret: 24. mar.


Livet går ikke altid som planlagt


Livet går ikke altid som planlagt

Har du nogensinde oplevet en situation, hvor du var så sikker på, at noget ville ske på en bestemt måde, men det endte med at blive helt anderledes? Hvis ja, ved du måske, hvor skuffende det kan være. Det handler ikke kun om, at tingene ikke gik som forventet: Skuffelser får os til at få det dårligt med os selv og kan påvirke vores helbred. Så hvad er den bedste måde at håndtere den slags situationer på?Vi har forventninger, fordi vi er mennesker.

Vi har alle forventninger i vores daglige liv. Vi forventer, at bussen kommer til tiden, eller at nogen er der, når vi har brug for dem. Det er, fordi vi er mennesker, og mennesker har en naturlig tendens til at skabe forventninger baseret på tidligere erfaringer og viden om verden omkring dem.

Vi har en tendens til at forvente mere af os selv end af andre - det er derfor, nogle mennesker virker, som om de altid bebrejder sig selv små ting som en uperfekt klipning eller en overskredet deadline på arbejdet; men det er også derfor, nogle mennesker kan tage utrolige spring fremad i deres liv, når de får bare én lille mulighed (som at vinde 500 millioner dollars).

Det er ikke kun vigtigt, at du ved, hvad dine egne personlige forventninger er, men også hvordan andre mennesker kan opfatte dine - hvis du vil have noget gjort rigtigt, så gør det selv! Du har ikke brug for andres hjælp, medmindre du specifikt bliver bedt om hjælp af nogen, der forstår præcis, hvad der skal gøres; ellers skal du bare fokusere på at få tingene gjort godt først, før du bekymrer dig om, hvorvidt andre synes godt nok om det, der blev produceret - og hvis de samme personer ikke er villige, så prøv at finde nye, der måske sætter pris på det, der kommer bagefter!


På Reiki 1 kursus snakker vi meget om alle de traumer vi har, og her lære du en del omkring dette emne

Hvordan skuffelser påvirker os fysisk.

Skuffelse er en følelse, som vi alle oplever på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det er naturligt at føle sig skuffet, når tingene ikke går som planlagt, men skuffelse kan føre til stress og angst, hvis man ikke er forsigtig. Stress kan give fysiske symptomer som hovedpine eller muskelsmerter (hej, spændingshovedpine!), mens angst kan vise sig som søvnløshed eller mave-tarmproblemer.

Hvis du oplever kronisk stress eller angstrelaterede symptomer, der ikke forsvinder af sig selv efter flere ugers behandling, kan det være tid til en professionel diagnose: depression. Depression rammer mere end 19 millioner amerikanere hvert år - og endnu flere mennesker rundt om i verden - men den kan behandles med medicin og terapi, hvis den opdages tidligt nok!Hvorfor vi skal være forsigtige med vores forventninger.

Vi har alle forventninger, og de kan være positive eller negative. Forventninger kan også være urealistiske og farlige, skadelige, usunde og destruktive. Hvis du har problemer med dine forventninger lige nu, så er her nogle tips til, hvordan du får styr på dem:

  • Vær forsigtig, når du sætter mål for dig selv. Sørg for, at de er realistiske!

  • Sammenlign ikke dig selv for meget med andre; alle er forskellige!

  • Prøv ikke at tænke på, hvad der kunne gå galt - fokuser i stedet på, hvad der vil ske, hvis alt går perfekt som planlagt (og så måske endda bedre end forventet!).Livet går ikke altid som planlagt

Det tager vi med os: Det er okay at have forventninger, men det er vigtigt at anerkende deres begrænsninger.

Når vi har forventninger, er det vigtigt at anerkende deres begrænsninger. Vi kan ikke forvente, at folk altid gør det, vi ønsker eller har brug for, at de gør. Vi kan ikke forvente, at livsbegivenheder udspiller sig præcis, som vi planlægger dem. Og selv når tingene går godt for os, vil der altid være en eller anden form for skuffelse rundt om hjørnet - det er bare en del af det at være menneske!

Men det betyder ikke, at du skal opgive at have håb og drømme; det betyder bare, at du er nødt til at indbygge fleksibilitet i disse drømme, så de ikke knuses af virkeligheden, hver gang noget ikke går efter planen (hvilket sker hele tiden).Afslutning

Vi har forventninger, fordi vi er mennesker. Det er okay at have forventninger, men det er vigtigt at anerkende deres begrænsninger. Livet er fuld af overraskelser, og man ved aldrig, hvad der vil ske næste gang!


Forfatter: Lenore Lavendel Holm

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page