top of page
 • Mental-Energi.DK

Chakra håndbogen


Chakra Håndbogen
Chakra Håndbogen


Chakra håndbogen Introduction

Chakra Håndbogen, er en fantastisk guide til chakraer, deres energier og hvordan de kan heales. Måske har du hørt om dem før, eller måske har du aldrig hørt om dem før - uanset hvad, vil denne bog give dig alle de oplysninger, du har brug for for at forstå, hvordan disse energicentre fungerer, og hvordan de kan bruges til at forbedre dit helbred og velvære.Muladhara, rodchakraet

Rodchakraet er en rød-orange lotus i bunden af din rygsøjle. Det er forbundet med livets første fase, og det repræsenterer stabilitet og sikkerhed. Det element, der er forbundet med dette chakra, er jord, og dets lyd er laa.

Det er let at føle sig afskåret fra rodchakraet, når der mangler fysisk støtte i vores liv - når vi lever af en kuffert, mens vi er på turne, eller når vi sover på en luftmadras, efter at vi er flyttet fra vores lejlighed, fordi vi ikke har råd til husleje længere - men sådan behøver det ikke at være! Et sundt rodchakra betyder, at du føler dig tryg i dit hjemlige miljø; på den måde kan du fokusere mere energi på at forfølge dine drømme end at bekymre dig om, hvor du skal bo næste måned (eller beslutte, om antallet af senge i aften bliver tre eller fire).Svadhisthana, harachakraet

Svadhisthana, der er placeret i bunden af rygsøjlen, lige over dit haleben og under din navle, er forbundet med vores seksualitet og kreativitet. Det er også der, hvor vi opbevarer vores følelser. Farven, der er forbundet med dette chakra, er lys orange og dets ædelsten er rav.Manipura, Solar Plexus Chakra

Dette chakra er placeret i maven, lige under navlen og over dine reproduktionsorganer. Sanskritnavnet for dette chakra kan oversættes som "juvelby" og repræsenterer vores følelse af personlig magt, styrke og mod.

Energien i dette chakra øges ved fysisk aktivitet som f.eks. motion eller dans. Det udvider sig også under et varmt brusebad eller bad, fordi vand aktiverer kundalini-energien! Lad os udforske nogle andre måder, hvorpå du kan bruge visualisering til at aktivere Manipura-chakraet:Anahata, hjertechakraet

Anahata er det fjerde chakra, som ligger midt på brystet. Det er forbundet med grønt og luft, samt Venus.

I Chakrahåndbogen lærer vi om hvert enkelt chakra og dets betydning gennem en række guidede meditationer, der guider dig gennem din egen rejse til selvopdagelse.

Vishuddha, halschakraet

Vishuddha chakraet er forbundet med kommunikation og selvudfoldelse. Det er placeret i bunden af halsen, og dets farve er blå.

Lotussen, der er forbundet med dette chakra, er kendt som en blå lotus.Ajna, det tredje øje-chakra

Ajna-chakraet er placeret mellem øjenbrynene. Det er sæde for visdom, intuition og psykiske evner. Som sådan er det meget vigtigt at holde dette chakra afbalanceret og åbent, så du kan modtage beskeder fra dit højere selv (sjælen) og afkode dem korrekt.

Det tredje øjenchakra føder ind i alle andre chakraer; hvis det er blokeret, kan det påvirke, hvor godt du absorberer energi fra andre chakraer eller endda blokere dine intuitive evner helt og holdent! For at balancere dit tredje øje:

 • Mediter en gang om dagen i 10 minutter uden distraktioner som telefoner eller computere

 • Farven, der er forbundet med dette center, er indigoblå; overvej at bære eller omgive dig selv i blå nuancer for øget klarhed, når du mediterer derhjemme


Sahasrara, kronchakraet

Sahasrara, der betyder "tusindfold", er et sanskritord, der kan oversættes til kronchakraet. Kronchakraet er placeret øverst på dit hoved, lige over din hjerne. Det er forbundet med ren bevidsthed og åndelig opmærksomhed. Sahasrara er vores forbindelse til universet; det giver dig mulighed for at se tingene fra et højere perspektiv, hvilket gør det muligt for dig at forstå, hvad der foregår i dit liv uden at blive fanget i alt dramaet og rodet.

For at vi mennesker kan fungere ordentligt som mennesker, skal vi åbne vores chakraer, så energien kan flyde frit gennem os - og det starter med vores kronechakra!I vores rygsøjle findes syv kraftfulde

energicentre, kaldet chakraer.

Chakraerne er kroppens energicentre. De er brændpunktet for det fysiske, mentale og åndelige plan, hvor information modtages og behandles for at holde dig sund. Der er syv chakraer i kroppen:

 • Første chakra (Muladhara): ligger ved foden af din rygsøjle

 • Andet chakra (Svadhisthana): placeret langs dit korsben

 • Tredje chakra (Manipura): placeret nær din navle

 • Fjerde Chakra (Anahata): placeret mellem dine skuldre

 • Femte Chakra (Vishudda): placeret i din hals

 • Sjette chakra (Ajna): placeret mellem dine øjenbryn

 • Syvende chakra (Sahasrara): placeret øverst på hovedet


Hvad er chakraer?

Chakra er et sanskritord, der betyder "hjul" eller "hvirvel". Det henviser til de syv energicentre i vores krop, som er placeret øverst på hovedet (kronen), bag halsen (halsen), mellem øjenbrynene (tredje øje), over hvert brystben (hjertet) og under navlen på hver side af rygsøjlen (solar plexus). Du kan bruge disse chakraer som en måde at komme i kontakt med dig selv på og forstå, hvordan du har det med tingene.

Chakrasystemet er forbundet med farver, ædelsten og musikalske toner. Hvis du kan lide yoga eller meditation, vil det at have en forståelse af dette system hjælpe dig med at fokusere på det, der sker inde i dig selv, så du kan falde til ro eller blive mere ophidset, afhængigt af hvad der er nødvendigt i et givet øjeblik.Denne bog er en fantastisk guide til chakraer, deres energier og hvordan de kan heales.

Du har sikkert hørt om chakra-systemet, men hvis du ikke er sikker på, hvad det er, så lad mig forklare det nærmere. De syv chakraer er energicentre i kroppen, der løber langs din rygsøjle. Hvert chakra repræsenterer en anden farve og en anden livskraft eller energi (prana).

Hvert af de syv chakraer har et unikt formål, samt sit eget sæt af energetiske associationer. For eksempel:


 • Det første chakra er forbundet med overlevelse og sikkerhed; når dette center er ude af balance, kan du føle, at du ikke har nogen kontrol over dit liv.

 • Det andet chakra omhandler seksuel udfoldelse og kreativitet; når dette center er ude af balance, kan du måske kæmpe for at udtrykke dig selv eller opleve kroniske smerter eller sygdom, der påvirker dine seksuelle organer.

 • Du får idéen - hvert center har sit eget sæt behov med hensyn til balance og healing!


Konklusion

Det er vigtigt at forstå chakraerne og deres tilhørende energier, fordi de spiller en afgørende rolle for vores sundhed og velvære. Chakrahåndbogen er en fantastisk guide, som du kan bruge til at lære mere om hvert af disse centre, samt hvordan de hænger sammen med den fysiske krop, følelser, tanker og ånd. Vi håber, at denne bog hjælper dig på din rejse mod at blive mere oplyst!


Jeg håber, at du kunne lide min anmeldelse, og at du har lyst til at gå videre på opdagelse i alle de andre ting, som jeg anmelder. Du vil opdage, at der er mange andre ting, der kan anmeldes, så gå ikke glip af disse anmeldelser også! Vi håber, at du nød denne anmeldelse og tak for at du læste med!


Varmeste hilsner

Lenore lavendel Holm
7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page