top of page
  • Mental-Energi.DK

NUETS Kraft


NUETS Kraft
NUETS KraftNUETS Kraft Introduktion

"The power of now", et begreb, som Eckhart Tolle har opfundet, er evnen til at leve i nuet i stedet for at sidde fast i fortiden eller bekymre sig om fremtiden. Udtrykket er blevet populært og har inspireret mange mennesker, der forsøger at opnå åndelig frigørelse og oplysning. I denne artikel vil vi undersøge, hvad "the power of now" betyder, og hvordan det kan hjælpe dig med at nå dine mål i livet.


At opnå tilstanden af nærvær

Så hvad er det nuværende øjeblik? Det er den tid og det rum, hvor du faktisk er i live. Det er der, hvor alting sker; det er alt, hvad der er. Fortiden er allerede sket, og fremtiden er endnu ikke sket, så det, vi oplever i vores liv lige nu, i dette øjeblik - det er det eneste, vi virkelig kan kontrollere eller ændre.


Vi bevæger os konstant mellem to rum: tilstedeværelse og identifikation med vores sind. Vi mangler bevidsthed om disse bevægelser, som sker ubevidst og automatisk på en sømløs måde i løbet af dagen (eller natten). Når du identificerer dig med dit sind, mister du kontakten med dig selv som krop - og det har konsekvenser for dit helbred, fordi din krop bliver afbrudt fra sin kraftkilde (dit sind).Nuets kraft

The Power of Now er en bog af Eckhart Tolle, der blev udgivet i 1997. Den handler om at leve i nuet, og hvordan man opnår det. Ifølge bogen er "det eneste øjeblik, der er virkeligt, det nuværende øjeblik". Bogen er blevet oversat til mere end 25 sprog siden udgivelsen.Identifikation med dit sind

Sindet er kilden til al lidelse, og det har magten til at gøre dig lykkelig. Nuets praksis er baseret på denne kendsgerning.


Det kan også siges, at sindet er kilden til kærlighed, frygt, glæde og had. Det kan bevæge os på mange forskellige måder i overensstemmelse med dets natur; det ændrer sig altid fra øjeblik til øjeblik afhængigt af vores tanker og følelser.Kroppen som port til nærvær

Kroppen er en indgang til det totale nærvær. Kroppen er en port til sjælen. Kroppen er en port til sindet. Kroppen er en port til hjertet, og det er det, vi ønsker for vores børn og os selv; et sundt, stærkt og åbent hjerte.


Vi ønsker, at vores børn skal føle sig trygge i deres kroppe, så de kan lære om sig selv uden at føle sig dømt eller kritiseret; så de kan udforske, hvem de er, uden at være bange for at blive afvist på grund af, hvordan deres kroppe ser ud, eller hvad de gør med deres kroppe; så de har tilladelse fra os som forældre (og fra samfundet i det hele taget) tilladelse til at være sig selv i alle former for selvudfoldelse: fysisk, følelsesmæssigt, intellektuelt... alt!Tilstedeværelse og handling

Det første skridt er at være til stede i nuet. Lad ikke dine tanker vandre rundt eller deltage i aktiviteter, der ikke har nogen betydning for dig. Det handler om at være opmærksom på det, du laver, og ikke bare tænke på det som en eftertanke. Det andet skridt er at handle.


Jeg taler ikke om at gå ud og starte et stort projekt, men snarere om at tage enkle skridt i retning af dit mål hver dag: at motionere regelmæssigt, spise godt, læse en bog i stedet for at se fjernsyn. Disse små handlinger løber op med tiden og fører i sidste ende til en betydelig forandring.


Det tredje skridt er at give slip på tidligere fejl og fiaskoer; de holder dig kun tilbage, hvis du lader dem gøre det! Og endelig ... det fjerde trin (som kommer efter alle tre) er at handle på dit nærvær ved at dukke op i livet med den hensigt at gøre det, der skal gøres i dag, uanset hvor lille eller ubetydeligt det kan virke ved første øjekast!At være i nuet.

Nuets kraft er at være bevidst om dine tanker, følelser og handlinger. Vær i nuet. Vær opmærksom på dine omgivelser, din krop, dit sind og dine følelser.


Nuet kan hjælpe dig med at føle dig mere forbundet med verden omkring dig ved at hjælpe dig med at fokusere på det, der sker lige nu, i stedet for på det, der skete i går eller det, der måske sker i morgen. Han kan lære os at leve livet mere fuldt ud ved at være til stede i hvert øjeblik, som det kommer, uden at bekymre os om, hvad der er gået før, eller hvad der kan komme, efter at det øjeblik er gået væk fra vores liv for altid!
At gruble over fortiden

Det er en kendsgerning, at vi ikke kan ændre fortiden, og vi kan ikke kontrollere fremtiden. Vi kan kun ændre os selv og vores handlinger i det nuværende øjeblik. En af mine yndlingsdele af Nuet er dette koncept: "Fortiden er væk, fremtiden er ikke sket endnu."

Jeg har fundet ud af, at når jeg arbejder på et projekt eller en opgave, hjælper det nogle gange at træde et skridt tilbage fra det projekt/den opgave og tænke på, hvad jeg laver lige nu. Hvad er det, jeg laver lige nu?


Er jeg til stede med mine handlinger? Har de en mening for mig? Hvis ikke, hvorfor gør jeg dem så?"Smertekroppen" som en betegnelse..

Smertekroppen er summen af alle de negative følelser, som du har oplevet i dit liv. Det er en betegnelse for ophobningen af disse negative oplevelser, som kan opfattes som en slags fysisk enhed eller et "energifelt" omkring dig.


Smertekroppen er som et reservoir for alle dine dårlige følelser. Det er det, der giver os vores følelse af selvmedlidenhed og berettigelse, når vi føler, at noget burde gå vores vej, fordi vi er blevet krænket eller såret af en anden.


Hvis det ikke var for denne krop, ville vi bare føle os dårlige over det, der er sket for os en gang imellem - som når nogen fornærmer os på gaden (men måske ikke hver dag).

Jo mere du reagerer negativt på ting, der sker i dit liv (kaldet "traumer"), jo større bliver din smertekrop, indtil den til sidst bliver så stor, at der ikke er energi nok tilbage til andet!Identifikation med sindet og tankerne

Der er to hovedhindringer for åndelig frigørelse: identifikation med sindet og tankerne og egoet. Hvis du identificerer dig for meget med dit sind, bliver det en herre over dig i stedet for en tjener. Sindet er som en abe, der hopper fra tanke til tanke; hvis det ikke bliver distraheret af eksterne stimuli (f.eks. sociale medier), så vil det kede sig og hoppe af sig selv.


Dette kan føre os på afveje, fordi vores faktiske oplevelse af virkeligheden aldrig er klar - vi ser altid gennem skyer af forvirring, der er skabt af vores fantasier og forventninger. Når vi baserer vores følelse af selvværd på disse ting i stedet for på hvem vi virkelig er indeni (vores sande natur), bliver vi slaver af dem i stedet for herrer over os selv.


Den anden forhindring er egoet - den falske følelse af sig selv, der kommer af at identificere sig med kroppen og sanserne og samtidig ignorere det, der faktisk er virkeligt: ren bevidsthed selv! Denne falske identitet kan ved første øjekast virke solid (der er trods alt ingen tvivl om, at denne krop virker meget virkelig!), men hvis vi tager bare et skridt tilbage fra os selv, så vil vi indse, hvor lidt substans der i virkeligheden ligger bag enhver materialistisk forestilling om os selv - og dermed hvor let det ville være for andre mennesker eller samfundet som helhed at manipulere os til at gøre ting, der går imod vores egne bedste interesser, hvis de vidste, hvor let manipulerbare disse forestillinger var i deres sind!Giv slip og lev i harmoni med dig selv

Når du giver slip og lever i harmoni med dig selv og dine omgivelser, vil du måske opdage, at du begynder at løse fortiden. Nu, hvor du har et andet perspektiv på, hvad der er muligt i livet, er det tid til at give slip på bekymringer om ting, der endnu ikke er sket.


Når folk siger til mig "Det skal nok gå", ved jeg, at de mener det godt, men deres ord er stadig fyldt med frygtbaseret programmering. Jeg er nu klar over, at dette budskab faktisk kom fra deres egen frygt for, at noget skulle ske eller ikke ske - og det hjalp mig slet ikke! I stedet tror jeg, at vi kan vælge vores reaktioner baseret på, hvordan vi ønsker at føle os i stedet for at reagere baseret på det, vi tror, der måske vil ske eller aldrig vil ske igen hvilket måske ikke engang er sandt.


For at hjælpe dig selv med at løse disse problemer en gang for alle:

  • Opgiv dig ikke for ting, der ikke er sket endnu (eller måske aldrig vil ske).

  • Herudover skal du ikke bekymre dig om ting, der allerede er sket (eller som du ikke har nogen indflydelse på).

  • Herudover skal du ikke bekymre dig om ting, du ikke kan ændreKonklusion

Så som du kan se, er nuets kraft ikke et mystisk begreb eller en modefænomen. Det er en meget reel del af vores eksistens, som vi alle deler. Den største udfordring, vi står over for, er at lære at leve i harmoni med os selv og vores omgivelser - noget, som de gamle grækere kaldte eudaimonia. Der er mange måder at gøre dette på, men det, vi har fundet mest nyttigt, er meditation og regelmæssig motion, som vil hjælpe med at holde dit sind roligt.Jeg håber, at du kunne lide min anmeldelse, og at du har lyst til at gå videre på opdagelse i alle de andre ting, som jeg anmelder. Du vil opdage, at der er mange andre ting, der kan anmeldes, så gå ikke glip af disse anmeldelser også! Vi håber, at du nød denne anmeldelse og tak for at du læste med!


Varmeste hilsner

Lenore lavendel Holm
18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page